Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır
Çiftçi Belgesi nasıl alınır ?
Çiftçi Belgesi almak için Ziraat Odasına kayıt olmanız gereklidir. Sadece hayvancılıkla uğraşıyorsanız veya tarımla iştigal ediyorsanız çiftçi belgesi almak için tarımsal faaliyet yaptığınız arazi bilgileriniz veya hayvan küpe numarası, işletme tescil belgesi gibi evrakları ibraz etmeniz gereklidir.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği‘ne bağlı Ziraat odasına kayıt olduğunuzda öncelikle yönetim kurulu kararı ile üyelik tesciliniz tamamlanır. Yönetim Kurulu Kararı ile üyeliği kesinlik kazanan çiftçilere ZOBİS sistemi üzerinden aşağıdaki gibi Çiftçi Belgesi tanzim edilir ve bu belge bir yıl boyunca geçerlidir. Ziraat Odasına kayıt olmak için gerekli belgelere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ziraat Odası kayıtlı üyelerden yıllık aidat tahsil etmektedir. Ziraat Odası giriş ve aidat ücretleri hakkında bu yazıyı okumak isteyebilirsiniz.
Çiftçi Belgesi ile ülkemizde çiftçilere sağlanan tüm imkanlardan faydalanabilirsiniz. Bunlardan başlıcaları tarımsal krediler, tarım sigortası, bitkisel ve hayvansal tarım sigortaları ve indirimli akaryakıt gübre ve ilaç tedariği sayılabilir. Ancak unutulmaması gereken en önemli konu Çiftçi Belgesi tek başına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tutulan kayıt sistemine kayıtlı çiftçi olduğu anlamına gelmez. Çiftçi Belgesi ile birlikte Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü aracılığı ile Çitçi Kayıt Sistemi (ÇKS) sistemine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında bu sayfadan bilgi alabilirsiniz.
Çiftçi Belgesi ÇKS Belgesi yerine geçiyor mu
[…] online bir kayıt sistemidir. ÇKS sistemine kayıt olmak için Ziraat Odasından alacağınız Çiftçi Belgesi ve ÇKS Başvuru evrakları ile müracaat etmeniz gerekmektedir. Bakanlık sistemine kayıt […]