Hakkımızda

Ziraatodasi.gen.tr web sitesi, özellikle ziraat odaları haberleri ve tarımsal haberleri derlemek amaçlı oluşturulmuştur. Aslında 2008 yılında Ziraatodasi.net Forum sayfası ile başlamıştık. Bir süre gerçekten beklentimizin üzerinde bir içeriğe ulaştık, ancak forum sayfalarının popülaritesini yitirmesi bu alandaki çalışmaları sonlandırmamıza neden oldu. Bir süre sosyal medya üzerinden çalışma yürütmeyi denedik lakin bu mecralarda da o kadar çok bilgi kirliliği ve yalan haber dolaşıyor ki, bunların arasından sıyrılıp gerçek ve kaliteli bilginin seçilmesi bazen çok zor olabiliyor. Ayrıca ne yazık ki ülkemizde tarım sektörü hep siyaset malzemesi olarak kullanılmaktadır. Diğer sektörlerde kaliteli üretim ve küresel pazarlarda söz sahibi olma, teknolojik ve endüstriyel gelişimler konuşulurken; tarım sektörü sadece siyasi bir arena olarak gösterilmektedir. Ülkemiz gibi yedi tarımsal üründe Dünya’nın birinci üreticisi konumunda olan bir ülkede çok daha etkili bir bilgi sisteminin yapılanması gerektiğine inanıyoruz.

Bu sayfada tarımsal desteklemeler, çiftçilikle ilgili mevzuat ve yasal çalışmalar takip edilip sayfamızda yayımlanmaktadır. Bu web sayfasının ve sosyal medya hesaplarının herhangi bir ziraat odası ile veya Türkiye Ziraat Odaları Birliği ilgisi yoktur, kurum görüş ve politikalarını yansıtmaz. Yayımlanan haberlere ilişkin kaynak ajanslar ve web siteleri sorumludur.

İletişim için tıklayınız.

Başa dön tuşu