Ziraat Odası Kayıt Sorgulama

ziraat odası e-devlet sorgulama

Ziraat odası kayıt sorgulaması nasıl yapılır?

Ülkemizde tarımsal faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişilerin ziraat odalarına kayıt olmaları zorunludur. Ancak Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından 2014 yılında tamamen online bir yazılım olan ZOBİS sistemi devreye alınmış olmasına rağmen çiftçilerin ziraat odasına kayıtlarını sorgulayabilecekleri bir sistem henüz bulunmamaktadır.

Henüz internet üzerinden vatandaşların kullanımına açık bir sistem olmasa da ZOBİS sistemi üzerinden ziraat odaları başka ziraat odalarının üyelik bilgilerini sorgulayabilmektedir. Bu nedenle size en yakın ziraat odasını ziyaret ederek başka odalarda bulunan kayıtlarınızı öğrenmeniz mümkün olabilir.

Ayrıca tarımsal faaliyetleriniz için ziraat odasına kayıt olmak tek başına yeterli bir unsur değildir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetilen Çiftçi Kayıt Sistemi adında bir sistem bulunmaktadır. Ziraat odasına kayıt olduktan sonra alacağınız çiftçi belgesi ile tarım il/ilçe müdürlüklerinden çiftçi kayıt sistemi kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz. Çiftçi kayıt sistemi verilerinin e-devlet sistemi üzerinden sorgulanması mümkündür.

Çiftçi belgesi almak için gerekli belgeler : Çiftçi Belgesi Almak İçin Gerekenler
E-devlet üzerinden ÇKS Sorgulama : https://www.turkiye.gov.tr/ciftci-bilgileri-sorgulama

E-devlet sistemi üzerinden ÇKS Sorgu Ekranı Örneği

20 − ten =