Haberler

Çiftçiler Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Mı ?

Çiftçi Belgesi İle Sokağa Çıkma İzni

Çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf mı ? 2020 yılından beri tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi artarak gösteren Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle ülkemizde bazı dönemlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Ancak ülke genelinde uygulanan yasaklara, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği kısmi kapanma genelgesi ile, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesi de belli oldu. Bu kapsamda tarımsal faaliyette bulunan çiftçiler sokağa çıkma yasağından muaf durumdadır.

traktor trafikte kullanim
Çiftçiler Sokağa Çıkma Yasağından Muaf

Hangi Belgeler Gerekir?

Çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf olabilmesi için durumlarını belgelemeleri gereklidir. Çiftçilik durumlarını Ziraat Odasından alacakları Çiftçi Belgesi veya Tarım ve Orman Müdürlüğünden alacakları Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi (ÇKS) ile belgelemek mümkündür.

Çiftçi Belgesi almak için gerekenleri bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Çiftçiler İçin Seyahat Kısıtlaması

Bazı dönemlerde ülkemiz genelinde şehirler arası seyahat kısıtlaması gelmektedir. Gerek toplu taşıma araçları, gerekse hususi araçlar ile şehirler arası seyahat engeline takılmadan seyahat edebilmek için durumunuzu belgelemeniz ve mülki amirlikten izin almanız gereklidir. Çiftçilik faaliyetleri için (sulama, gübreleme, sürüm, hayvan bakımı) şehir değiştirmeniz gerekiyorsa bu durumu belgeleyerek seyahat izin belgesi alabilirsiniz. Yine seyahat izin belgesi almak için Çiftçi Belgesi veya ÇKS belgesi ile valilik veya kaymakamlığa başvurmanız gereklidir. ÇKS kaydınızı e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Ziraat Odasına nasıl kayıt olabileceğinizi bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

polis evrak kontrol
Çiftçi Belgesi İle Seyahat İzni Alınabilir

Çiftçi İzin Belgesi Nedir?

Çiftçilere verilen çiftçi izin belgesi adında bir belge bulunmamaktadır. Çiftçiler seyahat izni ve sokağa çıkma izni almak için mülki amirlikten çiftçilik durumlarını kanıtlayan Çiftçi Belgesi veya ÇKS Belgesi ile izin alabilmektedir. Bu belgeler olsa dahi ilgili makamlardan izin alınmadan cezai yaptırımla karşılaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0 0 oy verildi
İçeriğe Puan Verin
Bildirim
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu