Ziraat Odası Kayıt Sildirme Dilekçesi

Ziraat Odası Üyelik Sonlandırma

Bilindiği üzere ülkemizde çitçilik faaliuyeti gerçkeleştiren gerçek ve tüzel kişilerin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmesi, tarım sigortalısı olabilmesi ve tarımsal krediler ile tarımsal hibe projelerinden faydalanabilmesi için ziraat odasıne kayıt olması gereklidir. Ancak çiftçilik faaliyetlerine geçici bir süre ara vermek veya tamamen sonlandırmak isteyen çiftçilerin bağlı bulundukları ziraat odasına başvurarak ziraat odası kayıt sildirme dilekçesi vermesi gereklidir.

Kayıt Sildirme Dilekçesi Onaylatma

Ziraat odasından kaydınızı silldirmek için çiftçilik yaptığınız bölgenin muhtarlığına onaylatmanız gereklidir. Bu prosedür odaya çiftçilik faaliyetine geçici ve süresiz olarak ara verdiğinizi kanıtlamak için gereklidir. Ziraat Odasından kaydınızı sildirdikten sonra gerçek kişiler için varsa tarım bağkuru kaydınız da sonlanacaktır. Ayrıca akaydınızı sildirdikten sonra yeniden çiftçilik faaliyetlerine başlamak isterseniz Ziraat Odası Kayıt Evrakları‘nı hazırlayarak yeniden kayıt yaptırabilirsiniz.

çiftçilik bitiyor

Çiftçilik Faaliyeti Ne Kadar Sürede Sonlandırılabilir

Tarımsal faaliyetlere ilişkin 6964 sayılı Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odaları Kanunu kapsamında kayıt işlemleriniz yapılmaktadır. Burada çiftçilik zamanı ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle dilerseniz ziraat odasına sadece bir gün bile kayıtlı kaldıktan sonra kaydınızı sildirebilirsiniz.

2 yorum

four + 15 =