Tarım ÇKS Sorgulama

Tarım ÇKS Sorgulama, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tutulan ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) verilerinin internet üzerinden vatandaşların bilgisine sunulması hizmetidir. Çiftçi Kayıt Sistemi 2005 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tamamen online bir sistem üzerinden işlenmektedir. Tarım Bakanlığı tarafından verilen tüm tarımsal desteklemeler, düşük faizli krediler gibi konular için temel ve resmi bilgileri içermektedir.

E-devlet üzerinden ÇKS Bilgilerinizi Sorgulamak İçin Tıklayınız.

E-Devlet ÇKS Sorgulama Örnek Ekran Görüntüsü

ÇKS Bilgileri yıllık üretim bilgilerine göre her yıl güncellenmektedir. Son yıla ait beyan bilgilerinizi güncellememişseniz ÇKS Belgesi alamzsınız ve ÇKS bilgilerinizi sorgulayamazsınız.

ÇKS Belgesi’nin imzalı ve asıl suretini İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden şahsen başvurarak alabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden görüntüleyeceğiniz ÇKS verileri resmi belge amacıyla kullanılamaz. Ayrıca Ziraat Odasından alacağınız Çiftçi Belgesi ile de çiftçilik yaptığınızı kanıtlamanız mümkün ancak Çiftçi Belgesi tek başına yeterli değildir.

6 + thirteen =