Çiftçi Belgesi İle Seyahat
30 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki yasaklarla ilgili 27.04.2021 tarih ve 7576 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesinde şehirler arası seyahat kısıtlamasından muaf gruplar arasında çiftçilik faaliyetleri belirtilmemiştir . Ancak yine de çiftçilik faaliyetleri nedeniyle seyahat izin talebi yapabilirsiniz. Seyahat izni İçişleri Bakanlığı tarafından valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla veriliyor. Ziraat Odasından Çiftçi Belgenizi aldıktan sonra seyahat izni alabilmeniz için bulunduğunuz ildeki valilik veya bağlı olduğunuz ilçedeki kaymakamlığa tarımsal faaliyetlerinizi gerçekleştirmek için izin istemelisiniz.
Seyahat izni başvurusu nasıl yapılır ?
Çiftçi Belgesi nereden alınır?
Çiftçi Belgesi Ziraat Odaları tarafından düzenlenmektedir. Arazilerinizin bulunduğu bölgedeki Ziraat Odasına başvurmalısınız.
Eski Çiftçi Belgesi var geçerli mi?
Çiftçilik dönemlik yapılan bir iş olduğundan tarımsal üretim beyanlarının her yıl yenilenmesi gereklidir. Bu nedenle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi ve Çiftçi Belgesi bir yıl geçerlidir. 2021 yılı kısıtlamalarından muaf olabilmeniz için 2021 yılı Çiftçi Belgesine ihtiyacınız var.
Çiftçi Belgesi ücretli mi?
Ziraat Odaları tarafından tanzim edilen Çiftçi Belgeleri ücretsizdir. Ancak Ziraat Odasına yeni kayıt olduğunuzda ve her yıl kayıt yenilediğinizde aidat ödemeniz gerekmektedir.
Ziraat Odası borcum var Çiftçi Belgesi alabilir miyim?
Ziraat Odasına geçmiş yıllardan borcunuz bulunuyorsa Çiftçi Belgesi alabilmek için tüm borçlarınızı kapatmanız gerekiyor.
Aynı arazi ile birden fazla belge alabilir miyim?
Tarımsal araziler sahiplik veya kiralama suretiyle yalnızca bir gerçek veya tüzel kişi tarafından kullanılabilir. Bu nedenle aynı ada ve parsel bilgileri ile sadece bir kişi Çiftçi Belgesi alabilir.
Çiftçi Belgesi aslı mı gerekli, fotokopi olur mu?
Çiftçi Belgesi ıslak imzalı ve mühürlü olarak tanzim edilmektedir. Bu nedenle fotokopi belgeler Ziraat Odası tarafından “aslı gibidir” olarak tasdik edilmeden geçersizdir.