Çiftçi Belgesi Geçerlilik Süresi

CKS Belgesi Ornegi 1

Çiftçi Belgesi geçerlilik süresi nedir?

Çiftçi Belgesi bir yıl süreyle geçerli bir belgedir. Ziraat Odaları tarafından kayıtlı çiftçilerin beyan ettikleri tarımsal üretim bilgilerine göre tanzim ve tasdik edilen belge bir üretim sezonunu kapsamaktadır. Her yıl çiftçilik faaliyetlerini Ziraat Odasına beyan ederek kaydın yenilenmesi gereklidir.

Çiftçi Belgesi Bağkurlu Olma

Çiftçi Belgesi alırsanız yani tarımsal faaliyette bulunduğunuzu belgeleyerek Ziraat Odasına kayıt olduğunuzda ziraat odası 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 4/b maddesi gereği Tarım Sigortalılığı (Tarım Bağ-Kur) kaydınız yapılır. Ancak tarımsal varlığınız prime esas günlük kazanç alt sınırının altında ise Sigortalılık Muafiyet Belgesi alarak hem Ziraat Odası kaydınızı sürdürebilir hem de tarım sigortalısı olmayabilirsiniz.

Çiftçi Kaydını Sildirme

Çiftçilik kaydınızı Ziraat Odasına ve Tarım İl/ilçe Müdürlüğüne kayıt yaptırarak oluşturabilirsiniz. Ziraat Odasından kaydınızı kendiniz başvurup sildirmedikçe silinmez. Ancak Tarım İl/İlçe Müdürlüğü kayıtlarında bulunan Çiftçi Kayıt Sistemi için kayıt silme başvurusu yapmanıza gerek yoktur. Bir sonraki yıl kaydınızı yenileyen başvuru dosyası vermemeniz halinde kaydınız kendiliğinden sonlandırılmış sayılmaktadır. Bir sonraki dönem yeninden ÇKS Başvurusu yaparak kaydınızı aktif hale getirebilirsiniz.

[ads]

5 1 oy verildi
İçeriğe Puan Verin
Bildirim