Başvuru Evrakları

Çiftçi Belgesi Geçerlilik Süresi

Çiftçi Belgesi geçerlilik süresi nedir?

Çiftçi Belgesi bir yıl süreyle geçerli bir belgedir. Ziraat Odaları tarafından kayıtlı çiftçilerin beyan ettikleri tarımsal üretim bilgilerine göre tanzim edilen belge bir üretim sezonunu kapsamaktadır. Her yıl çiftçilik faaliyetlerini ziraat odasına beyan ederek kaydın yenilenmesi gereklidir.

Çiftçi Belgesi İle Tarım Bağ-Kur’u Olma

Ziraat Odasına Kayıt Olup Çiftçi Belgesi alırsanız, Ziraat Odası tarafından 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 4/b maddesi gereği Tarım Sigortalılığı (Tarım Bağ-Kur) kaydınız yapılır. Ancak tarımsal varlığınız prime esas günlük kazanç alt sınırının altında ise Sigortalılık Muafiyet Belgesi alarak hem Ziraat Odası kaydınızı sürdürebilir, hem de tarım sigortalısı olmayabilirsiniz.

Çiftçi Kaydını Sildirme

Çiftçilik kaydınızı, öncelikle ziraat odasına kayıt yaptırıp, ziraat odasından alacağınız Çiftçi Belgesi ve ÇKS Başvuru evraklarını Tarım İl/ilçe Müdürlüğüne teslim ederek oluşturabilirsiniz. Ziraat Odasından kaydınızı kendiniz başvurup sildirmedikçe silinmez. Ancak Tarım İl/İlçe Müdürlüğü kayıtlarında bulunan Çiftçi Kayıt Sistemi için kayıt silme başvurusu yapmanıza gerek yoktur. Bir sonraki yıl kaydınızı yenileyen başvuru dosyası vermemeniz halinde kaydınız kendiliğinden sonlandırılmış sayılmaktadır. Devam eden üretim sezonu içinde yeninden Çiftçi Kayıt Sistemi güncelleme evrakları ile kaydınızın yenilenmesi mümkündür. Çiftçilik sezonluk yapılan bir iş olduğundan işin doğası gereği kayıtlar süresiz olarak devam etmemektedir.

Güncelleme : 02.08.2022

İlgili Makaleler

5 1 oy verildi
İçeriğe Puan Verin
Bildirim
Bildir
2 Yorum
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye Çok Oylananlar
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle

BU SAYFALAR İÇİN GÖRÜŞEBİLECEĞİMİZ AJANS İLETİŞİMLERİ GEREKİYOR. YENİLENMELERİ LAZIM

Tamam da ÇKS başvuruları Eylül ayında başlıyor Haziran ayında bitiyor o nasıl olacak

Başa dön tuşu